2021 9. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2021 23:02
İçinde Bir Sen’i uzun zamandır kitaplaşması için bekliyordum, hâlen ellerime almış ve bitirmiş olmama inanamıyorum bir nebze. Binnur’un kalemini çok seviyorum, hep sevdim ama bu kitapta berrak bir profesyonellik karşıladı beni. Her şey sihirli bir değnek dokunuşu ile büyüleyici bir düzende gibiydi. Bundan dahası olamaz dedikçe Binnur kalemine kattıklarıyla şaşırtmaya ve hayran bırakmaya devam ediyor diyebilirim rahatlıkla. Kitap kesinlikle ilk halinden çok başka. İlk halini de okuyan biri olarak mukayese ettiğimde ana hatlar dışında tamamen değişime uğramakla kalmamış oldukça da gelişmiş bir kitaptı. Fantastik öğeler daha çok ve çarpıcı bir şekilde işleniyor özellikle. Hatta kitap bittiğinde sanki kitaba başladıktan sonra Varta’daymış ama bitince o evrenin dışına atılmış gibi hissettim bir anda, sizi gerçekten içine çeken bir kurgu var çünkü ortada. Bunların yanı sıra karakterlerin de asıl benlikleri tamamen oturmuş durumdaydı bana kalırsa. Misal Efken’den bölümlerin de kitapta olması çok iyi olmuştu, Efken’in içini, çatışmalarını okudukça karakteri daha da benimsedim. Başka biri yazsa belki de sevmeyeceğim huyları olan bir karakter Efken ama Efken bu, evet Efken böyle bir karakter ve onu okuduğumda dışarıdan gördüğüm kabuğuna yansıyan asıl Efken’i hissediyorum. Canım Yıkım Getiren. Dengesiz tavırları beni sinir ettiği kadar da güldürdü ayrıca, içimden hep, “İleride göreceğim seni,” dedim çünkü Mahinev’e olan zaafı ortada aslında. Bunu içinde kabullenemeyişi ama kabullenme isteğine olan sinirini de hissedebildim. Mahinev’e ettiğin lafları birbir yemeni izlemek epey zevkli oluyor, Yıkım Getiren. Mahinev ise... Duruşunu çok sevdiğim, hayran kaldığım bir karakter kesinlikle. Yan karakterlere zaten bayılıyorum, onları daha çok okumak için de olacakları deli gibi merak ettiğim için de ayrı sabırsızlanıyorum. Her anlamda Engerek sadece yaşanacakların bir ön gösterimi gibiydi çünkü. Asreman’ı çok büyük bir heyecanla bekliyorum!
İçi̇nde Bi̇r Sen - 1Binnur Şafak Nigiz · Dokuz Yayınları · 20203,966 okunma
2. Kitap gelecek mi acaba