OKUNMALI
2021 315. kitabı
kitabın isminden daha romantik pastoral ne bileyim böyle bir seyler beklerken psikolojik sorunları olan bir gencin her sayfası küfür dolu yakarışlarını okumak biraz hayal kırıcı olsa da aslında kitap güzeldi. Herkes sisteme ayak uyduramıyor belki de deli dediklerimiz en dürüst ve dünyadaki adaletsizliği sindiremeyenlerdir tıpkı kitaptaki genç gibi. Kar yağdığı zaman nehir donduğunda oradaki kuşlara ne olduğunu merak edecek kadar duyarlı olmamalı insan bunu anlıyorsunuz :D Bu kadar iyilik bu dünyaya fazla sonunda kaldıramıyorsunuz çünkü...Amerikada liselerin hali, öğrencilerin müşteri hocaların bir nevi bilgi satıcısı olduğu, aşkın sadece cinsellik olarak algılandığı Amerika...Aslında Salinger ülkesinin ve gençlerinin halini eleştirmiş kitabın sonunda da bir kilise ilahisi olan Çavdar Tarlasında çocuklar'ı Psikiyatri kliniğinde söyleyen başkahraman : ''oradaki çocucuları koruyorum ellerimle tutuyorum ve uçurumdan düşmelerini engelliyorum'' şeklindeki sözleriyle Amerika'nın kendi çocuklarını nasıl koruyamadığını çok güzel bir ironiyle anlatmış. Kitapta doğru düzgün bir olay ve konu olmamasına rağmen sıkılmadan akıp gitmesi de yazarın bir başarısı. Ben genelde psikolojik kitaplardan sıkılırım ancak hiç sıkılmadan okudum. 16 YAŞINDAKİ asi bir gencin ruh halini çok iyi anlatıyor ve bu dsa o yaştaki gençlere daha hoşgörülü davranmamaız gerektiğini hissettiriyor.
Çavdar Tarlasında ÇocuklarJ. D. Salinger · Yapı Kredi Yayınları · 202171,1bin okunma