Yeraltından Notlar
2021 1. kitabı
F.M. Dostoyevski okuyunca cümlesi istediği kadar basit olsun ama ben cümleyi durup bir düşünerek okurum. Bu , kitaplarındaki her cümle için geçerlidir. Eminim bu herkeste geçerlidir. Bu yazarın ne kadar iyi yazdığını, ne kadar kuvvetli bir dili ve yeteneği ( baya özellik sayılabilir ) olduğunu gösterir. Her zaman kitaplarını beğenerek okumuşumdur. Yeraltından notlar 'da ben yazarın kendisi ile tanıştığımı hissederek okudum. Zaten eserde kendi yaşantısından izler mevcuttu. Eserde yazardan birşeyler okuyunca kitabın gerçekliği benim gözümde daha çok arttığı için ben eser ile daha fazla samimi oluyorum. Eserde yazarın kendince benimsediği kuralları çok kesin bir dil ile aktarmıştı . Bunlar kimine göre kabul edilebilir veya reddedilebilir. Benimde kabul ettiklerim ve reddettiklerim vardı. Eserde okuyucuya yol gösterme okuyucuyu yönlendirmede mevcuttu. Bu hoşuma gitmişti. Örneklemeleri çok güzeldi. Anlattığı konuyu örnekleri ile pekiştirmişti. Bu da gösterdiği yolu daha çok aydınlatıyordu. Aslında çok fazla söz sarfedilirdi bu eser için... Uykulu yazıyorum bu incelemeyi hatam kusurum olursa afınıza sığınıyorum :) Bunlar dışında Liza 'nın gidişi beni çok üzmüştü. Kimi hikâyelerin bir sonu hatta güzel ve anlaşır bir sonu olmalı. Belkide ben Dostoyevski'den bunu bekliyordum. Tabi her hikayenin güzel bir sonu olmak zorunda değil.. Sağlıcakla kalın iyi geceleriniz olsun :)
Yeraltından NotlarFyodor Dostoyevski · AltınPost · 2012159,4bin okunma