2021 3. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2021 20:56
Bu okuduğum kitap günlük yaşantımızda sıkça rastladığımız olaylardan biri olarak önümüze geliyor. Fakat burada önemli olan o olayın yaşanması değil o olayın vermiş olduğu korku endişe bunlarla kapılan bir kadının hayatını anlatıyor kitap. Kiaba başladım, 5 gün ilk 30 sayfasını okuyabildim sonrasında kitabın öyle bir etkileyiciliği vardı ki bir çırpıda kitap bitti.. Kitap bize bu hayatta yaşamış olduğumuz korkunun bize karşı olan ya da etrafımızdakilere karşı olan davranışlarımızı,  tutumlarımızı, korkularımızı hayatımızı sevdiklerimize değer verdiklerimizi yaşantımızı hepsini etkileme tarzını gösteriyor. Bence korku insanın vücudunu baştan aşağıya saran çok tehlikeli bir duygu.. Sen o duygu ile karşılaştığın zaman ne yapacağını bilemezsen o duygu kesinlikle senin hayatına mal olabiliyor. Kitapta da böyle geçiyor o duygu ile karşılaştığınız ilk andan itibaren yapmış olduklarından sorumlu oluyorsun. Ona, o korkuya karşı gösterdiğini davranışlardan kendi hayatına bir pay çıkartıyorsun. Bu seni çok olumsuz etkiliyor bütün yaşantısını olumsuz etkiliyor, hep bir tedirginlik içerisinde hep bir korku her bir hep ürperti içindesin..  Bizim için yaşamımızda en temel olan ihtiyaç uykudur. Uykunu bile bozabilecek bir his. Kitabın içeriği isminden de belli olduğu gibi korku. Kitap içeriğini vermek istemem ama okursan İlk başlarda böyle sıkılabilirsiniz devamında yani şaşıracağınız bir yer var okuduğun zaman umarım keyifli okursunuz.  Kitapta şöyle bir cümle okudum; içte tutulan gözyaşları akıtılanlardan daha acıtıcıdır diye. Bu bir yerlere yazılacak cümle. Umarım gözyaşlarımız hep mutlulukla olur acı olursa da tatlı acı olsun. Neyse gidip yeni bir kitap okuyayım ben..
KorkuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Yayınları · 2022124,9bin okunma