2021 10. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2021 13:54
Dava'da olduğu gibi burda da işini düzgün yapan belki de tek bir kurum bile yok. Buna rağmen ordaki halkın bütün bunlardan asla şikayetçi olmayışı sadece başka yerden gelen bir yabancıyı rahatsız ediyor olması da can sıkıcı.Tum halkın işlemeyen sistemle ilgili tek bir yakınmalarının olmaması aksine kusursuz bir işleyişin olduğunu sanmaları yabancının işini çok zorlaştırıyor. Baş karakterin ne yaparsa yapsın ordaki insanların beğenisini, takdirini kazanamayacaği en baştan belliydi. Yine diğer kitapta olduğu gibi en önemli konuların üstünde asla durulmayışı ama çok basit bir şeye inanılmaz anlamlar yüklenmesi bunalttı beni.Örneğin k nın koridorda bulunmasına karşı hissetmesi gereken duyguların acı çekme olduğunu söylemeler. K yı anlayan bir ben vardım sanki :// Sadece neden bu kahrolası yerde durduğunu neden gitmediğini anlayamıyordum. Sürekli esen rüzgar okurken üşüttü beni ,sıcacık bir yerde okumama rağmen çoğu kez ürperdim. Kitaptaki mekanları asla aydınlık bir yer diye düşünemedim.Hep karanlık hep karanlık... Bu yüzden kitabın hiç bir yerinde olumlu bir taraf yakalayamadım herhalde
ŞatoFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201712,3bin okunma