2021 8. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2021 14:01
Yazarın daha önce Kadının Fenni kitabını okumuş, kalemini beğenmiş ve bir an önce diğer kitaplarını okumalıyım demiştim. Fakat bu bir an önce olmadı, uzun zamandır çok odaklı bir şekilde okuyamıyordum belki sizlerde de vardır bu durum bilemiyorum ama ben biraz daha yalın kitaplara yöneliyorum. Yine böyle bir ruh halindeyken başladım kitaba ve bir gün içerisinde bitirdim diyebilirim. Dünyevi işlerimi yapmak için mecburi aralar vermesem 2 saatte sindire sindire okuyabileceğim bir kitaptı. Yazarın bu kitabında baş karakter Doppler, başına gelen birkaç olayla birlikte aydınlanıyor ve ormanda yaşamaya başlıyor daha sonra hayatı bu yöne doğru evriliyor. Kitap iyi bir sistem eleştirisi, sade dille yazılan, eğlenceli bir sistem eleştirisi hem de. Siyasi ve politik terimlerden uzak, herkesin hayatının bir döneminde ‘evet işte böyle bir yaşam istiyorum’ betimlemeleri oldukça fazla. Doğa tasvirleri çok iyi yapılıyor ve Norveç yine beni kendine hayran bırakıyor. Son olarak; peki siz içinde bulunduğunuz sistemi sorguladınız mı hiç??
DopplerErlend Loe · Yapı Kredi Yayınları · 202412,7bin okunma