Roarklar Tükenmesin...
2021 14. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2021 23:45
Kitap biraz sıkıcı ve uzun olsa da okunmaya değer olduğunu düşünüyorum. Ana kahramanın azmi, gayreti onca aşağılanmaya rağmen direnmeye devam etmesi, insanların negatif düşüncelerini umursamayışı özellikle de kendisi olması, özgün olması beni etkileyen özelliklerinden oldu. İçeriğine girmek istemesem de dikkatimi çeken birkaç konuya değinmek isterim... Eleştirilmekten, kınanmaktan öylesine korkuyoruz ki fikirlerimizi belirtmeye çekinir olduk. Düşünmekten, hayal kurmaktan vazgeçmeye başladık. Çoğunluk ne derse o olur görüşü oluşmuş genelimizde. Herkesleşmeye başladık biraz... Sahi o kadar mı umrumuzda başkalarının söyledikleri? Kendimizden vazgeçecek kadar. Hayallerimiz ve kendimiz olmamız bizi farklı yapar. Gelişmek istiyorsak önce cesur olmalıyız. Eleştiriler ve hakaretlere rağmen mücadele etmeliyiz. Kitabın ana kahramanı gibi güçlü olmalıyız. Başarıya giden yolda engeller muhakkak olacak. Önemli olan direnmek, azimle, umutla çabalamak. Herkes ne derse desin vazgeçmemek!.. İmkansız varsa bunu zihnimizde bizler üretiyoruz. Farklı düşünenler ya da kendini geliştirmek isteyenler kimi insanlar tarafından hep yargılanırlar. Yeri gelir nefret edilir hatta bazen idama bile mahkum edilirler. Sokrates misali... #102971495 Oysaki bizleri yeniliğe götüren, bizlere çağ atlatan onlar. İçimizdeki Roarkları söndürmeyelim. Kendimiz olmak ne kadar zor olabilir ki? İnanın zor değil. Hayallerimiz sönmesin... Umutsuzluğa kapılmayın ;) Keyifli okumalar dilerim.
Hayatın KaynağıAyn Rand · Plato Film Yayınları · 20133,737 okunma