·200 syf.····Okunma: 31 Ocak 2021 23:07 Sokratesin ölümünden sonra kaleme alınan diyalektik yöntemle doğruya ulaşmaya çalışılan güncelliğini koruyan ve korumaya da devam edecek olan her sınıftan insanın ruh durumunu, kibrini ve bilge görünenlerin bilgeliğin gölgede bıraktığı harika bir eser.
Kitap 4 bölümden oluşuyor;
1. Bölümde sokratesin din hakkında bilgili görünen biriyle soru cevap tarzında tartışarak aslında karşınındakinin bilgili olmadığını gösterip cahilliğini ortaya dökmeye çalışırken kendisinin de dine olan bakış açısını anlatıyor.
2. Bölümde mahkemeye verilen Sokratesin harika savunmasını içeriyor. Bu savunmada sokratesin genel durumunu ve hayata olan bakış açısını anlayabiliyoruz.
3. Bölümde Sokratesin mahkum edilmesinden sonraki savunmasını içeriyor. Her ihtimale karşı kafasında oluşan düşüncelerin sağduyu temelli olduğunu görüyoruz.
4. Bölümde mahkum edildikten idamına kadar geçen sürede insan ruhu hakkındaki savlarını ve da yanaklarını içeriyor.
Bunların yanında sokratesin felsefenin soru cevap yoluyla doğruya ulaşma çabasını, ölümü bile yaşamaktan daha değerli gördüğü savını, erdem üzerine olan bakış açısını, kibire teslim olan ruhların hayata bakış açısını, egonun insan üzerindeki etkilerini ve benzeri bir çok etik kurallarının oluşu ve olmaması gibi durumların diyalektik yolla okuyuca sunan anlaması biraz zor olan harika bir eser. Üzerine fazla konuşmaya gerek yok. Okumayanlar alıp direkt okumaya başlasın
Keyifli okumalar