3. Cild
2021 7. kitabı
Üç cildden oluşan vaazlar kitabının üçüncü cildini de okudum çok şükür. Rabbim öğrendiklerimiz ile amel edebilmeyi nasip etsin. Üç cild arasın da en dolu olan, en etkileyici olan bu cilddi benim için. Mahmud efendi kuddise sırrıhu sürekli ahiret üzerinde duruyor. Bu dünyanın geçici olduğundan bahsetmediği bir cümlesi yoktur. Bir sübhanallah kelimesinin önemini bile öyle ince ve hissiyatlı anlatıyor ki boş kaldığımız vakitte neden ağzımız sübhanallah demiyor diye düşünüyoruz. Yine kitapta şöyle bir şeyden bahsediyor Mahmud Efendi kuddise sırrıhu diyor ki insan günde 24.000 kere nefes alır bir de 24.000 kere de verirse toplam 48.000 oldu mu. Bunun birlikte insan her seferinde 'la ilahe illallah' dese ahiretteki durumu ne olur. Neden boş duruyoruz. Boş durmaktan yana çok kızıyor Efendi Hazretlerimiz. Kitabı çok sevdim eğer tekli satılıyorsa iki cilddense bu sonuncu cildi alın derim. Diğer iki cild sohbetler ile birebir aynıydı çünkü. Yine sohbetlerde Efendi Hazretlerine sorulan sorular benim çok hoşuma gidiyor. Bir şeyler öğreniyorum işte mesele bu. Rabbim okuduğumuz gibi tatbik etmeyi de nasip etti. Selam ve dua ile 🕊
Din
Vaazlar İrşad Meclisleri 3 Cilt TakımMahmud Ustaosmanoğlu · Ahıska Yayınları · 023 okunma