2021 4. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2021 13:51
İskender Pala okumaya cesaret edemediğim yazarlardandı. Dilinin ağır olduğu söylentileri hep kulağıma çalındığından bir türlü Od kitabına başlıyamıyordum. Kitabı okuduktan sonra yazarın dilinin hiçte ağır olmadığını fark ettim. Aksine akıcı, kendine bağlayan müthiş bir anlatım söz konusuydu. Yunus Emre'nin yaşadıklarını, hayatını okumak bana çok şey kazandırdı. Kitap, dini ve tarihi yönde bilgimin artmasına sebep oldu elbette. Yazar bize olayları yaşatarak aktarması eseri diğer biyogrofik romanlardan ayırıyor. Yunus Emre'nin Sitare'yi kaybedişindeki acıyı, oğlu İsmail'i arayışı, Allah'a olan sonsuz aşkı, içime nüfuz etti. İskander Pala, Yunus Emre'yi müthiş bir şekilde kaleme almış. Od'u okuyun okutun. ~İyi okumalar
Odİskender Pala · Kapı Yayınları · 202248,8bin okunma
Kesinlikle ben de aynı görüşteyim. Okumadan önce kitap hakkında tek duyduğum cümle "Dili ağır, sıkıcı vb" söylentileriydi. Ama okuduktan sonra aksine çok akıcı ve edebi bir kitap olduğunu ve bunu söyliyenlerin kitaba çok büyük bir haksızlık ettiğini anladım. Okunması gereken kitaplardan. Yunus Emre'ye olan bakış açım bu kitaptan sonra çok değişmişti.