···Okunma: 02 Şubat 2021 20:17 Yeni ayın ilk paylaşımı ile hepinize mutlu akşamlar. Rus Edebiyatının önemli eserlerinden Babalar ve Oğullar. . Dili kısmen sade ve sürükleyici bir eser gerçekten. Okurken yazıldığı dönemi ve ortamı hissettiren yer yer coşkulu bir anlatım var. Hikayede Arkadiy adında ılımlı bir genç ile Bazarov isminde çıkıntı bir arkadaşının babalarıyla ve çevrelerinde olup bitenleri okuyoruz. Bazarov kitabın ana karakteri ve kendini nihilist olarak tanımlayan idealist bir genç. Arkadiy kendisine oldukça bağlı ve büyük saygı duymaktadır, çünkü düşünce yapısı ters olmasına rağmen onu etkilemektedir. Eser bize kuşak çatışması, kadınlarla olan vasat ilişkiler, nihilizm, Alman, İngiliz ve Fransız hayranlığı hakkında birçok eleştiri sunuyor. Nihilist bir düşünce yapısına sahip olan Bazarov'un, Arkady'nin amcası Pavel Petroviç ile olan tartışmaları kitabın ilk kısımlarını oluşturuyor diyebilirim. Nikiolay Petroviç , Pavel Petroviç, Feniçka, Katya, Anna ile insanın iç çalkantıları öyle güzel anlatılmış ki ! Hem hayranlık, hem tutku, hem nefret duygularını aynı anda hissedebiliyorsunuz.Sadece kuşaklar arası çatışma yok eserde. Aşk da fazlası ile var. Kitabın sonu beni fazlası ile etkiledi. Çok çok üzüldüm. Ve itiraf etmek gerekirse bu kitapta en çok Bazarov' u sevdim.
Bu serüvende öğrenecek çok şeyiniz olabilir o yüzden arkanıza yaslanın romanı elinize alın ve kendinizi dış dünyaya kapatın. Kahvenizi de unutmayın. Keyifli okumalar.