Puan vermedi·266 syf.····Okunma: 03 Şubat 2021 01:27 ve bir kitap daha girdi defaLarca okunabiLecekLer Listeme .. kitabın başLangıç böLümünde yer aLan, tüpLerde yetiştiriLip hiyerarşik sınıfLandırmaLarı doğruLtusunda mutLu oLmaya şartLandırıLan yapay bebekLer oLmasaydı eğer, “neresi distopya bunun yahu, yoksuLLuğun ve sınıfsaL çatışmaLarın oLmadığı, huzurLu, kast sistemindeki yeri ne oLursa oLsun mutLu oLabiLen, hırs nedir biLmeyen insanLarın yaşadığı ütopik bir dünyaya ayak bastım” düşüncesiyLe yanıLgıya kapıLabiLirdim.. ama işin asLı öyLe değiL a dostLar .. benim gibi teknoLojiyLe bir türLü barışamayan, ankesörLü teLefonLarın, mektupLarın, tebrik kartLarının özLemini duyan insanLardansanız, üzüLerek söyLemeLiyim ki defaLarca bırakabiLirsiniz kitabı .. misafir oLacağınız dünya öyLesine
ürkütücü, öyLesine boğucu ve soğuk ki; “ford aşkına, 1 doz soma da ben aLabiLir miyim?” minvaLinde yaLvarışLarınız oLacaktır muhtemeLen :) HuxLey’in 20. yüzyıLda kaLeme aLdığı kitap, yaşadığımız yüzyıL için distopik bir kurgu oLmaktan çıkmış artık, 21. yüzyıLın gerçekLerini anLatıyor bizLere ne yazık ki .. amaçsız yaşamın, sahip oLmak isteniLen herhangi bir şeye emek harcamadan, bekLemeksizin, koLayLıkLa uLaşabiLecek oLmanın getirdiği basitLeşmenin, insani yozLaşmanın ve haLiyLe robotLaşmanın evreLerinden geçmeye devam ediyoruz maaLesef.. “herkes herkes içindir” söyLemi de pek yakında yerini aLacak gibi görünüyor hayatımızda .. çok tanıdık geLecektir okurLarına “cesur yeni dünya” ..!
hüzünLü okumaLar diLerim yeni başLayacakLara ..