···Okunma: 03 Şubat 2021 19:17 HERHANGİ bir kişisel gelişim kitabından çok daha fazla sizi kişisel geliştireceği kesin olan bu kitabı kesinlikle okumalısınız.
Herkes okumamalı ama...
Eğer, 'Biraz önce normal birşey oldu ama ben niye sanki birşeyler yanlışmış gibi hissediyorum?' veya 'Herkesin onayladığı ve alkışladığı birşeyi ben de onayladım ve alkışladım ama niye şimdi böyle hissediyorum?' gibi adını koyamadığınız hisleriniz varsa, evet kesinlikle okuyun. Onlar okusun.
Elimde olsa bu kitaptan yüzlerce alıp, sokakta işyerinde insanların kafasına bir tuğla gibi FIRLATIP: 'Al oku artık şunu, oku da insan ol biraz!' diyesim geldi :) Şaka bir yana, bunu yapamam tabi. Çünkü kitabın baskısı yok! Kaldı ki yüzlercesi... Ben bir tane baskısını dahi bulamadım. EBook şeklinde okudum ve kitapçılarda çok satanlar raflarında onca çöp içerikli kişisel gelişim kitabı olmasına ama Hayatın Kaynağı'nın baskısı olmamasına, bir yayınevinin bu işe el atıp sorunu çözmemiş olmasına İNANAMIYORUM.
Gerçi kitabı okuduktan sonra düşününce, birbirinin benzeri kopyanın kopyası kitapların heryerde olup, bunun gibi dürüst kitapların, insanlara farkındalığı, özsaygıyı, gerçeği haykıran kitapların bilinçli şekilde gölgede bırakılmak istenmesine şaşırmıyor insan. KİTAP TAM DA ZATEN BU KONU ÜZERİNE. Aynı durumu sadece kitaplar olarak değil, insanlar olarak düşününce de aynı kapıya çıkıyor malesef.
Ayn Rand, hayatın kaynağına dair söylenecek ne varsa 'bu, bu, bu kardeşim' şeklinde bir bir yazmış olsaydı bu kadar mükemmel bir kitap olmayabilirdi. O yaşama dair bütün söylenmesi gerekenleri, insan ruhuna dair bütün anlaşılması ve hazmedilmesi gerekenleri kurgu içine o kadar güzel yerleştirmiş ki, yarattığı karakterler ve kurgu ile insanın üzerinde daha güçlü bir etki bırakmayı başarmış. Etkilenmemek mümkün değil.
EK NOT: Kitabı okurken sanki Yıldız Savaşları, Karanlık Taraf-Aydınlık Taraf kavramları ve bu iki tarafın bitmeyen savaşını da okuyor gibi hissedeceksiniz.
Okuyun...