···Okunma: 03 Şubat 2021 23:10 "Küçük Kulübe" öyküsü sayesinde kızlarımızı ve oğullarımızı adamakıllı evlendirelim ki sorumsuz ve şakanın cılkını çıkartan saygısız eşlerle ömür boyu sınanmasın balalarımız. Böleler (kuzenler) arasında saygı, sevgi ve arkadaşlık duyguları pekiştirelim. Biri saygısızlık ve kötülük ettiyse göz yumulmayacak. Gerekirse güzel yaptırımlar yaptırarak kıyınlanır. Kardeşlere de paylaşımcılık duygusu aşılanır ki çok güzel balacalık anıları biriktirsinler.
Türk Türeticiliği (Türkiye)'nin en güzel kula ertekisi olan "Huzur Ormanı" ile Türkçe'nin varsıllığını görüyoruz. Manevi otacımız dindar olsa da Türkçe'ye kıymet verdiğini görüyoruz. Bu kula ertekisinde kulalar (hayvanlar) arasında barış ve huzur ortamı yaratılarak ve onlar üzerinde toplumumuzu bozan etkilere hoş bir günderme yapmıştır. Büyük Pisi ailesinde Orman Kağanı Aslan yerine Çıta olmalıdır çünkü çıtalar en hızlı büyük pisidir.
Manevi otacımızı okumaktan doyamıyorum. Okudukça eksikliklerimi görüyorum. Daha da güzel kişi olmaya çalışıyorum. Öyküleri sayesinde geçmişe olan özlemimi dindiriyorum. Değerli okurlar, onu okuyunuz ve okutunuz ki sağlıklı kuşakları geride bırakalım. Üç günlük Dünya'nın yalan yeline kapılmayalım. Okumanızı tavsiye ediyorum.
#BetikEli #BaldanTatlıÖyküler3 #CüneydSuavi #KüçükKulübe (#Ayşe #Baba #HakkıDede #Haşmet #Nazlı #Sevgi #Tayfun #Zehra) #HuzurOrmanı (#BüyükÇene #SarıPençe #SertBoynuz #Sırıtkan #SivriTırnak #UzunDiş #UzunKulak #UzunYele #YağlıGöbek) #TimaşYayınları