·208 syf.····Okunma: 05 Şubat 2021 12:33 Aile içerisinde çocuğa yönelik yaklaşımın, bir çocuğun gözünden anlatıldığı harika bir eser. Uzun zamandır okumayı düşünüyordum ancak yeni okuyabildim.
Okuma listelerinde ilk sıralara alınması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle ebeveyn adayı olanlara kesinlikle okutulmalı. Çocuk yetiştirmenin aslında ne kadar krtitik ve önemli olduğu konusunda empati yaptırabilen ve anlatım tarzı ile de etkileyici bir eser.
Bireylerin hayatlarında açılan yaraların bir çoğunun çocuklukta gerçekleştiğini ve çocukların tüm hayatını etkilediğini biliyoruz. Açılan yaraların iyileşmesinin çok zor olduğu ve çoğu zaman iyileşmediği düşünüldüğünde anne ve babaların aslında ne kadar titiz olmaları gerektiği unutulmamalıdır.
Çocuk yetiştirmek bir sanattır ve bu sanatın bilinçsiz gerçekleşmesi halinde çocukta bıraktığı etkinin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seren bir eser olduğunu söyleyebilirim.
Sonlara doğru etkileyiciliğini ciddi anlamda hissettiren ve birçok yerde duygulandıran bir eser. Okurken üzüleceğiniz ama aynı zamanda büyük dersler çıkarabileceğiniz bir yapıt olduğunu düşünüyorum.