2021 23. kitabı
#okudumbitti #Hakangünday #zargana #205sayfa Selamlar. Öncelikle Hakan Günday'a her kitabında bilmediğim bir şey öğrettiği için teşekkür ederek başlamak istiyorum. Zargana bir balık türüymüş. Belki bilenler vardır ama ben bilmiyordum. Ama bunu öğrendikten sonra kitabın adı neden zargana sorusu ile başbaşa kaldım bu sefer. Onunda cevabı Google amcadan geldi tabi hemen. Zargana en çok ve en kolay yakalanan balık türü imiş. Kitabı okuyup bitirince oturuyor bazı şeyler. Tecavüze uğradı.... Evlatlık olduğunu öğrendi... Şiddet gördü... Ne kadar alışık olmaya başladığımız ve kalıplaşmış cümleler öyle değil mi? Öncesini, sonrasını, olay anındaki his ve düşüncelerini çokta düşünmez ve birkaç güne unutur gideriz.. Kanıksarız hatta. Ve birgün biri çıkar bas bas bağırarak, ayrıntılayarak anlatır tüm bunların iğrenç taraflarını. O kadar ayrıntılı anlatır ki argo çok deriz, küfür var deriz, bu kadar detaya ne gerek var deriz. Var efendim var hemde çok gerek var. Bizim okumaya dayanamadığımız o iğrençlikler ne yazık ki var bu dünyada. Ya da cehennemdemi demek lazım. Bir daha asla normal olamayan o çocuklar.. Neyse. Ben hayatta olduğum süre içinde Hakan Günday ne yazsa okuyacağım. "Bir insan ya gitmek ister ya da kalmak" ama nereye???? "Gerçek tehlikenin görünmediğinden, gerçek acının renksiz ve kokusuz olduğundan haberi yoktu" "İşte çocuklar, insanlar sadece sevdiklerini kaybedince üzülmezler. Adil olmayan her ölüme üzülürler. İntihar adil değildir"... "Yanık kokan bir dünya. Tüten insanlar. Dumanlı bir hayat. Cehennemden biraz daha serin bir dünya".. "Tekrar kapattı gözlerini. Görülecek bir şey olmadığını on ikinci yaşında anladı"
ZarganaHakan Günday · Doğan Kitap · 20259bin okunma