Kesinlikle okunmalı
2021 9. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2021 23:59
İnsanlık var olduğundan beri en hızlı değişen, gelişen dürtüsü egemenlik olsa gerek. Elindekiyle yetinmez, dahasını ister. Zaman Fedaisi görevini bitirip Dünya'ya geri döndüğünde aradan 8000 yıl geçmiştir. Birçok yıkımlar, gelişmeler olmuştur. Yeni ırklarla iletişime geçilmiş, teknoloji ileri boyutlara ulaşmış, uzay gemileriyle binlerce ışık yılı uzağa zıplanabilir olunmuştur. Üstelik Contra aracılığıyla artık ölüm neredeyse yoktur. Simon geri döndüğünde artık Yıldız Efendisi olmuştur. Yardımcısı Semulantisli Maqlaan ile birlikte bir öncü gemi alarak Buluşma Turnavası'na katılıp büyük ödülü almak isterken Şansölye Qarnas'a yapılan bir öldürme girişimi her şeyi alt üst etmiştir. . Titan ırkının İnsan Tacı'na getirilmesi için yapılan girişim beklenmedik Barbar saldırısıyla sekteye uğrar. Barbarlar sayıcı fazlaydı. Yağmur gibi gezegene akıp önlerine çıkan ne varsa yok ediyorlardı. Dünyalı Simon ile Maqlaan, bilinç gemisi Akrep'le Rusthas'tan Contralar ile İnsan Tacı'na ulaşmaya çalışmaktadırlar. Ancak aldatma hiç bitmiyor. Lord Wosslonis'in düşünceleri bambaşkaydı. Kayıp Enerji Küresini bulup kehaneti gerçekleştirmek. İnsanlık ise Mach'ı etkinleştirip milyon ışık yılı ötedeki diğer gökadalara yayılmayı, daha da güçlenmeyi istiyordu. Oysa herkes bir tasarı yaparken gerçekte tasarı yapan bambaşka bir güç vardı evrende. Yeni kaynak atlas kristali artık. Ancak yine her kaynak gibi bazılarında çok bazılarında azdı. . Oldukça ince düşünülmüş bir bilim kurgu evreni, iç içe olaylar, savaşlar, insanlığın hırsları, ırkların üstünlük yarışı, yeni yaşayış biçimleri, yaşam savaşı, binlerce ışık yılınca yolculuklar, geçit kapıları, lazerler, bilinç aktarmaları derken kendinizi kaptıracağınız bir kurgu. Serinin ilki olduğundan kurulan evrenin tanıtılmasına genişçe yer verilmiş. Eğer Uzay Yolu, Yıldız Savaşları, Yıldızlararası, Değiştirilmiş Karbon, Kara Şimşek gibi dizi, filmleri seviyorsanız bunu da çok seveceksiniz. Geleceği merak edenlere öneririm. Başka ırklar varsa, iletişime geçilirse buradaki olaylar yaşanır büyük olasılıkla. . Betikle esen kalın #betikevi #kitap #bilimkurgu #teknoloji #titan #insan #jaal #kehanetvaatleri # bookstagram #instabook #minervaokumatakımı
Kehanet VaatleriM. S. Asherson · Feniks Yayınevi · 2019306 okunma