2021 3. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2021 14:09
Öncelikle bu vakte kadar fazla biyografi kitabı okumadığımı belirtmek isterim. Bu zamana kadar Kuşçubaşı hakkında bildiklerim kulaktan dolma bilgilerden ibaretti. Bu bilgiler de hemen hemen herkesin bildiği, Eşref'in yere göğe sığdırılamadığı şeylerdi. Bu sebeple kendisine karşı ister istemez sempati besliyordum. Fakat bu eserin Eşref'e eleştirel açıdan yaklaştığını duyunca hemen okumak istedim. Zira kahramanlık hikayelerinden çok gerçekler beni daha çok etkiler. Kitabı elime aldığım ilk andan itibaren yazılanlar karşısında şaşırdığımı belirtmeliyim. Zihnimizde canlanan Kuşçubaşı'nın tam tersi bir karakter ortaya çıkıyor. Ve bütün bunların hepsi kaynak gösterilerek bizlere aktarılıyor. Bu sebeple eseri daha cezbedici buldum. Fakat biyografi eserlerine alışkın olmadığımdan ve ilgili karakterin geçmiş zamanda yaşamasından dolayı yazışmaların yer yer oldukça eski kelimeler içeriyor olmasından kaynaklı kitabı biraz zor bitirdim diyebilirim. Yine de gerçekleri seven bir okursanız, kaçırmadan edinmeniz gereken bir eser olduğunu da belirtmek isterim. Keyifli okumalar diliyorum.
EşrefPolat Safi · Kronik Kitap Yayınları · 2020256 okunma