2021 6. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2021 15:12
Bu kitabı her yerde görüyordum ama bir türlü okumamıştım. En sonunda okudum ve iyi ki okumuşum, bu kadar anlamlı ve güzel olduğunu bilseydim çok daha önce okurdum. Romanın kahramanı Siddharta'nın benlik arayışındaki serüvenini ve kendisi olma yolundaki arayışını okurken ben de karakterle birlikte kendi benliğimi aradım ve düşündüm. Siddharta hem keşiş, hem dindar, hem zevk düşkünü, hem ızdırap çeken hem de hayatın zevklerinden kendini mahrum bırakan, hemde bilge bir kayıkçı bir adam. Aslında tüm bunlar onun hayattaki anlam arayışındaki büründüğü kişiler. En sonunda ırmak'ın kenarında yaşayan bir kayıkçıyken ırmaktan çok şey öğrenerek kendini bulması, hayatın bir ırmak gibi akması ve şu anın olması geçmiş ve geleceği düşünmeden bu anın tadını çıkarması gerektiğini öğrenmesi, ırmak gibi insanları dinleyen, ırmak gibi derin biri olması ve onun arkadaşları kayıkçı ve Govinda ile yaptığı konuşmalar ve romanın sade ve yalın bir üslupla anlatılması benim en hoşuma giden kısımlar oldu. Okumamış olanlar için okumaları gereken kitaplar arasında olması gerektiğini düşünüyorum ve yazarın diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum.
SiddharthaHermann Hesse · Can Yayınları · 202447bin okunma