···Okunma: 09 Ağustos 2020 16:13 Spoiler içerir
Binlerce yıl ötesinden toplumsal adaletin nasıl tesis edilebileceğini gösteren , hayatın bir çok yönüne değinmiş kurallar. Evet sert kurallar ama bu kurallar günümüzde uygulansa ne işinin hakkını vermeden yapan insan kalır, ne ana, baba ,ataya vefasızlık, nankörlük. Kimse kimsenin malına canına göz dikemez. Sakarya ve İstanbul depremleri gibi depremlerde yaşadığımız can kayıplarını yaşamayız.
Eğer bir mimar bir adama bir evi yaparsa,temeli sağlam değilse ve yapılan ev yıkılırsa,evin beyinin ölümüne neden olursa mimar öldürülecek.Malı kaybolursa, kaybolan her şeyi mimar ödeyecek.Yaptığı ev sağlam olmadığından yıkılırsa,yıkılan evi kendi malından (harcayarak) yeniden yapacak.
Eğer bir ziftçi bir adamın gemisini ziftlerse,işini güvenilir şekilde yapmadıysa, o yıl içinde gemi yan yatarsa/batarsa, yanlışlık ortaya çıkaralırsa,gemici o gemiyi sökecek.Kendi malından sağlamlaştıracak ve sağlam gemiyi gemi sahibine verecek.
Eğer bir adam ,bir adamın kızını döverse,içindekini/çocuğunu düşürürse,çocuğu için 10 gümüş ödeyecek.Eğer ok adın ölürse suçlunun kızını öldürecekler.
Eğer saray hizmetlisinin oğlu yada manastırdakinin oğlu kendisnin büyüten anne babasına sen benim babam değilsin,sen de benim annem değilsin derse, dilini kesecekler .
Eğer bir adam aynı düzeyde bir adamın vurarak dişini kırarsa, onun dişi kırılacak, keiğini kırarsa kemiği kırılacak..
eğer bir adam kendisinden büyük bir kişinin yüzüne vurursa, kurul önünde ökğz kuyruğunda yapılmış bir kırbaşla 60 defa vurulacak.
Eğer oğulun büyük bir suçu yoksa mirastan mahrum bırakılmayacak.
Miras,evlilik.devletin görevleri gibi daha bir çok yasa var.
Hammurabi kanunları hatırlanması gereken kanunlar.