2021 8. kitabı
"İçimde yarım kalmış bir konuşmanın hüznü var." * Kitap Ankara'da geçim sıkıntısı çeken bir adamın eski bir arkadaşı vasıtasıyla iş bulması ile başlıyor. İşyerindeki oda arkadaşını incelemeye başlayan bu adam zamanla aslında bu sessiz sakin hatta sinir bozucu derecede ruhsuz adamın göründüğünden çok daha derin biri olduğunu farketmeye başlar. Raif'in kendi eliyle yazdığı bir defter aracılığı ile bize sunuluyor ve gerçekten Maria'ya olan çok derin olan aşk hikayesiyle karşılaşıyoruz. Yıllarca hayalini kurduğu beklediğini bile bilmediği o kadına rastlayan bir adamın hikayeside diyebiliriz bence. * Sabahattin Ali'den okuduğum ilk kitap ve kesinlikle son olmayacak. Kitabı çok severek ve merak ederek okudum. Ve sonunda çok etkilendim. Gerçekten içinize işleyecek mükemmel bir kitap. Herkesin kesinlikle okuması gereken bir kitap.Sürekli okusanızda farklı tatlar alacağınız güncelliğini hiç yitirmeyecek bir kitap bence. * "Yaşamak, tabiatın en küçük kımıldanışlarını sezerek, hayatın sarsılmaz bir mantık ile akıp gidişini seyrederek yaşamak; herkesten daha çok, daha kuvvetli yaşadığını,bir âna bir ömür kadar çok hayat doldurduğunu bilerek yaşamak... Ve bilhassa bütün bunları anlatacak bir insanın mevcut olduğunu düşünerek,onu bekleyerek yaşamak... Dünyada bundan daha ferah verici bir şey olabilir miydi?"
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025376bin okunma