2021 16. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2021 15:14
Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali'nin okuduğum ilk eseri... Senelerce hakkında abartılı yorumlar okumuş, bu kitabı beğenmeyenlerin edebiyattan anlamadığına dair onlarca fikir görmüş ve her aşırı popüler şeyde olduğu gibi, bu eserden de uzak durmuş, kitabı okuyasım bir türlü gelmemişti. (Aşırı övülen ve çok ünlü olan her şeyden istemsizce uzaklaşma eğilimim var) . Neredeyse iki senedir kütüphanemde bekleyen kitabı, ani bir kararla çıkarıp okumaya karar verdim ve açıkçası beklentim inanılmaz yüksekti. Türk edebiyatından okuduğum en müthiş eseri okuyacağımı düşünüyordum ama başıma bir şey gelmeyecekse üzülerek söylemeliyim ki, öyle olmadı. (30 senelik okurum, demek ki hala edebiyattan hiç bir şey anlamıyorum) . Sabahattin Ali'nin üslubunu çok beğendim. Abartısız, yalın, akıcı... Cümleleri süsleyip püslemeden, anlatmak istediği duyguyu çok iyi yansıtmış. Okurken beni yormadı, sıkmadı ve oldukça iyi bir Türk romanı okudum. Yazarın karakter tahlilleri de çok iyiydi. Kürk Mantolu Madonna ise, konusu itibariyle bana hitap etmedi malesef. Benim için klasik bir Yeşilçam dramasından öteye geçemedi. Ben, aşk romanları okumayı sevmediğim gibi, dram va aşk filmleri de izleyemem. Asıl konunun yanına eklenmiş duygusal temalara itirazım olmaz ya da aşkın yanına eklenmiş dönemi anlatan/kurguyu zenginleştiren etmenlere de varım ama sadece duygusal dramalar olunca ben sıkılıyorum. Romanı beğenmeme sebebim de bu açıkçası. Sonu itibari ile de, çok tahmin edilirdi benim için. ️ Sabahattin Ali ile geç de olsa tanıştığıma memnunum ama okuduğum en iyi Türk yazar değildi. Reşat Nuri, Hüseyin Rahmi de bence onun kadar iyiler. Yazarın bir de Kuyucaklı Yusuf ve İçimizdeki Şeytan romanlarını merak ediyorum, sanırım onları da alıp okuyacağım. . Not: Romanı herkes kadar beğenmediğim için lütfen beni linç etmeyin, böyle kabul edin. Teşekkürler
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Everest Yayınları · 2020375,9bin okunma
Birlikte okuruz minnoş, bende de var ikisi kapı gibi, yorumumuz benzer ben de öyle düşünüyorum😉
Blanaslibrary
Yalnız olmadığıma sevindim bebişim😍 Fırsat buldukça okuyalım diğer iki kitabı da😊