2021 5. kitabı
"Her zaman küçük işaretlerin büyük şeyler anlattığına inanırsın.." İncelememe kitaptaki bu alıntıyla giriş yapmamın sebebi; Böylesine uzun ve anlamlı bir konunun incecik bir kitapla akıcı ve başarılı bir şekilde anlatıldığını düşünmem. Kitabı, içinde bulunduğumuz bu dönemde âdeta yaşadığımız her şeyi kaleme alıp, kitap yapmışlar düşüncesiyle beraber heyecanla ve soluksuz okudum diyebilirim. Zaten konunun akıcı anlatımı da kitabı tamamen bitirmeden kapatmaya pek müsade etmiyor. Jack London'un 1912 yılında ortalıkta henüz böyle bir salgın yokken yüz yıl sonrasında gerçekleşecek bir olayı tahmin etmiş olması, böyle bir hikâye oluşturması ve öngörülerindeki keskinlik hayranlık uyandırıcı ve gerçekten okuyan herkesi etkileyebilecek güçte, zevkli bir okumaydı benim için, belki ben okumak için geç kalmış olabilirim ama özellikle şu dönemde kitabı kesinlikle tavsiye edebilirim, okuyacak olan herkese iyi okumalar şimdiden..
Kızıl VebaJack London · Türkiye İş Bankası kültür Yayınları · 202447,8bin okunma
Merve Köse
Kitaplar olsun veya olmasın, içlerindeki eski gerçekler tekrar keşfedilecek, eski yalanlar tekrar devreye girecek, orada yazılan yaşantılar tekrar yaşanıp sonraki kuşaklara aktarılacak..