·240 syf.····Okunma: 05 Şubat 2021 00:21 Bu kitap, Nazım Hikmet'in 1920-1930 yıllarında henüz genç bir şairken yazdığı, onun komünist kimliğinin oluşumunu ve gelişimini görebileceğimiz beş şiir kitabını içeriyor.
Şiirlerin yanı sıra, kitapta daha sonra çıkaracağı kitaplardan alıntılar paylaşarak kitaplarını tanıtması ilgimi çekti.
Ayrıca Mona Lisa tablosunun diğer isminin Jokond olduğunu öğrendiğim ve Jokond etrafında dönen olayların olduğu bir kitabı da içeriğinde bulunduruyor.
Güneşi İçenlerin Türküsü, Kerem Gibi, Açların Gözbebekleri en çok beğendiğim şiirlerden bazıları.
Bu kitapta bir alıntı vardı: "Fakat sevmek anlamak değil" diyordu Nazım Hikmet. Çoğumuz onu seviyoruz, peki anlıyor muyuz? Nazımın Piraye ve Vera aşkı dışında anlaşılmayı bekleyen bir kavgası var ve "835 Satır" kitabının bunun için iyi bir başlangıç olabileceğini düşünüyorum. Keyifli okumalar.