2021 2. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2021 20:49
Yaşanamayacak bir hâle gelen gezenindeki canlıları, yine yaşanamayacak bir gezegen olma yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Dünya'ya getirmeyi amaçlayan, naif bir Beyefendinin hikayesi. - Az önce bir uzaylıya naif mi dedin? Evet biraz öyle oldu. Dünyaya ilk geldiğinde bile çoğu insandan daha saygılı, oldukça kibar ve naif biri Thomas Jerome Newton. Eşini dostunu bırakıp başka bir gezegene giden birisi bu Newton. Hani öyle şehir, ülke falan değiştirmiyor bildiğin gezegen değiştiriyor adam. İstemsizce empati kurmaya itiyor insanı. Farklı gezegen, farklı yaratıklar farklı varoluşlar... Günün birinde bizden başka bir yaşam formu bulur da oraya gitmeye cesaretimiz ve teknolojimiz olur mu düşünceleri kaplıyor işte insanın aklını. Buna da empati yapmazsın be kardeşim demeyin böyle bir tipim işte bende. Yunan mitolojisinde bir tanrıça olsaydım şüphesiz empati tanrıçası olurdum. Hatta belki İkarosla bir yerde yollarımız kesişirdi. Neyse efendim kitaba dönecek olursak her ne kadar okumam uzun zaman almış olsa da keyifsiz bir okuma değildi kesinlikle. İnsanların arasında insanlaşmadan yaşamaya çalışan bu uzaylı abinin, amacını gerçekleştirme yolunda yaptıklarını okumak merak uyandıracaktır sizde. Bilim kurgu klasiklerini seviyorsanız mutlaka bir şans verin. Benim gibi henüz türe yeni başlayanlardansanız, yine de sizi zorlamayacak bir kitap olacaktır. Sağlıcakla kalın.
Astronomi
Dünya’ya Düşen AdamWalter Tevis · İthaki Yayınları · 20201,342 okunma