Puan vermedi·266 syf.··Beğendi
···Okunma: 06 Şubat 2021 18:12 Öyküleriyle tanıyıp sevdiğim Behçet Çelik’ten ilk kez bir roman okudum.Gerçi öyküleri de roman tadı verir bana genelde.
Hani pek çok kişinin dilinde sakız gibi uzayan “Bir sahil kasabasına yerleşme isteği “ vardır ya, çoğunlukla gerçekleşmeyen.Zamanın yavaşladığını da düşünürüz nedense böyle yerlerde.
Roman kahramanımız da kent yaşamından, çevresinden, en çok da kent yaşamındaki kendisinden kaçmak istiyor.Bu amaçla bir sahil kasabasında yerleşmeyi gerçekleştirecek güce sahip olmadığından, ya da kentle olan bağlantılarını tamamen koparacak özgürlüğe sahip olmadığından dolayı, kentin dışında Serpmetepe’ye taşınır.
Amacı kimseyle yakınlaşmadan yaşamaktır ve belki de en çok özlemini duyduğu geçmiş zaman dilimlerini hatırlamak.
Roman boyunca karakterin belleğinde, aklında, geçmişinde ve şimdisinde dolaşırken, kendimizden de çok şey bulabileceğimiz bir kitap olduğunu düşünüyorum Belleğin Girdapları’nın.
Zevkle okudum.