2021 24. kitabı
#okudumbitti #WıllıamShakespeare #OnİkinciGece #115sayfa Selam canlar. Okumaya devam. Bu Tregedyalar şahane Shakespeare efsane. Hamlet, othello romeo ve juliet gibi bu eserinide bayılarak okudum. Biraz tebessüme çokça ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde harika bir seçim oldu benim için. Kitapların zamanı vardır, o zaman gelince o gelip sizi bulur derim ya hep, bu kitapta bir süredir kitaplığımda idi. Şimdi tam zamanıymış. Okurken sık sık tebessüm ettirdi. Soytarı sağolsun.. Valla çok fazla bişey demeye gerek yok alın okuyun. Pişman etmeyecek hatta iyi ki okudum dedirtecek bir eser. Tiyatroyu ayağınıza getiriyor. Eee daha ne olsun. "Dilbazlar bakmaz yaşa başa, saçlara vurdurur maşa" sayfa 10..tebessüm başlasın.. SIR ANDREW:"Bu dansta keklik gibi seker, havalara sıçrarım" SIR TOBY:"Ben de yahniye soğan doğrarım" size de birilerini hatırlattı mı? Mesela hacivatla karagöz... "Kavuşunca aşıklar, biter tüm yolculuklar" cıksss asıl yolculuk o zaman başlamıyorsa o aşk değildir "Biz erkekler çok konuşur, yemin üstüne yemin ederiz. Gösterişimiz boldur. Ya gerçek duygular? Yeminlerde cömertüz ama sevgide cimri" valla Shakespeare söylemiş. Tartışmayalım bence
On İkinci GeceWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20227,2bin okunma