···Okunma: 06 Şubat 2021 22:50 "Kanunun diğer tarafında yer alsaydım en başarılı suçlu ben olurdum."
Polisiye kitap okumak denilen etkinliğin ne büyük bir zevk olduğunu unutmuşum. Bana kitap okuma alışkanlığı kazanmamda yardım eden bu kitabı tekrar okuyarak o zevki tekrar tatmış oldum.
Ünlü dedektif Sherlock Holmes, dostu ve yoldaşı Watson ile birlikte birçok vakaya el atıyor. Kitap tek bir vakadan ziyade birçok vakanın bölüm bölüm ayrıldığı bir romandan oluşuyor. Hiçbir vaka birbiriyle bağlantılı değil. Birbirinden farklı karakterler, yaşam öyküleri ve olaylarla birlikte her bir vakada yeni bir yolculuğa atılıyorsunuz.
Akıl Oyunlarının Gölgesinde kitabı benim okuduğum ilk Sherlock Holmes romanıydı ve aynı zamanda ilk polisiye romanı. Ardından bu sayede birçok polisiye romana atılmış ve kitap okuma alışkanlığı konusunda ilerlemiştim. Kitabı okumam üzerinden 6 sene geçtikten sonra tekrar bu yolculuğa atılmak istedim. Dizisi ve kitaplarında olsun Sherlock karakterinin muhteşem zekası ve gözlem yeteneği beni her daim kendisine hayran bırakmıştır. Zaman zaman olayları çözme şeklinden ziyade insanları inceleyip onlar hakkında çıkarımlarda bulunma yetisi beni daha çok etkileyen bir özelliği olmuştur. Romanı tekrar okuyarak vakit kaybettiğimi düşünmüyorum aksine kaliteli ve güzel bir vakit geçirmeme katkı sağladı.
Bu romanı kitap okuma alışkanlığı zayıf olan, henüz Sherlock ve maceralarına dair bir girişimde bulunmamış olan ya da polisiye türüne başlamak isteyen herkese önerebilirim. Sayfa sayısı sizi ürkütmesin. Kitabın dili gayet yalın ve akıcı, olaylar sürükleyici şekilde ilerliyor. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki Sherlock okumanın herhangi bir sırası yoktur ancak illa bir sıra koymak istiyorsanız bununla başlamanız daha doğru bir tercih olacaktır.