·56 syf.····Okunma: 09 Şubat 2021 18:12 Kısacık bir novella olan bu kitabı sevdim diyebilirim. Kibir ve bilim din kararsızlığını konu edinen bir kitaptı.
Zacharius Usta herkes tarafından tanınan ve yaşı kimse tarafından bilinmeyen yaşlı bir saatçidir. Herkesin onu tanımasının sebebi ise icat ettiği saatlerdir. Çok çeşitli malzemelerle çok çeşitli işlevlerde saatler üretmiştir. Fakat bir gün bu saatlerin hepsi durmuştur. Neden durduğu ise kimse tarafından çözülememiştir. Tamir edilsin diye Zacharius Usta'ya getirilir. Fakat onun da elinden hiçbir şey gelmez. Günden güne kötüleşir ve kendini kaybeder. Onun gibi bir yaratıcının nasıl olur da eserleri bu hale gelebilir? Onun bu haline kızı Gerande de çok üzülür. Babası için elinden geleni yapar. Ama nafile... babası kibir denen o illete tutulmuştur bir kere, saatlerin durmuş olması bahane. Bir gün bir ihtiyar çıkıp gelir. Kızını ona vermesi karşılığında saatlerin düzeleceğini söyler. Burdaki kişi bence kibirin soyutlaştırılmasıdır. O kişi kibirdir ve onun her şeyden vazgeçmesini ister. Sonunda ne olacaktır? Pek de şaşmaz aslında. Neyse okuyup görün diyorum ve incelememi sonlandırıyorum.