Şiddet ve Şiddetsizlik
2021 11. kitabı
Ülkemizde kadına şiddet çok sayıda olur. Erkekler kendini herkesten güçlü olduğunu göstermek ister. Erkekler kadına şiddeti çok yaparlar. Evde hemen bir durum olduğunda şiddet başlar. Kadınlarda hep bu şiddete mahsur kalırlar. Evde hep anne ve baba tartışır. Bu kavgalar nedeniyle boşanmalar olur. Kadın cinayetleri olur. Çocuklarda bazen bu kavgaların içinde olur. Kavgaların hiçbir şeye yararı yoktur. Şiddet görmeyen insanlar bazen şiddetin ne olduğunu bile bilemez. İnsanlar ufacık bir şeyden bile savaş çıkarabilir. Mesela bir yerde seçimden dolayı bir kavga çıkabilir. Yani insanlar şiddeti zor durdurur. Bir kavga bir savaşa dönebilir. Ülkede ayrımcılıklardan dolayı savaşta çıkabilir. Yani insanlarda onlardan farklı dini olan, ondan farklı dil konuşmasına karşın kavga çıkar. İnsan ayrımcılığı çoktur. Kavgalardan ölülerde çıkabilir. Yani bir insana şiddet yapmak doğru değildir. Şiddet arkadaşları ayırabilir. Bundan dolayı şiddet insanlara yararsız bir şeydir.
Şiddet ve ŞiddetsizlikBrigitte Labbé · Günışığı Kitaplığı Yayınları · 2018136 okunma
Ülkeyi özetlemişsin Yusuf :D Şu incelemeyi şehirlere gönderip giriş tabelalarına astırmak gerek, böyle kısa cümlelerle tane tane anlatınca anlayacak akılsızlara ve şiddet düşkünlerine faydası olur belki.. Kalemine, emeğine sağlık, senin gibi yetişen erkeklere bu ülkenin çok ihtiyacı var 🌸
Yusuf
Şiddet uygulayanlar tabelayı görmeye bilir ancak biz şiddete karşı olanlar savaşı yenmeye cesaret ederler yani şiddetin bir sonu olmalıdır.
Bilmeden ne de doğru bir cümle kurmuşsun; "Kadınlar da hep bu şiddete mahsur kalırlar." Evet sadece maruz değil mahsur da kalırlar. Kendini çok daha iyi ifade edebildiğini görmek beni çok mutlu ediyor. Teşekkür ederim, Yusufcuğum.
Yusuf
Ben teşekkür ederim bana katkıda bulunduğun için teşekkürler
“İnsanlar ufacık bir şeyden bile savaş çıkarabilir.” Tespitin çok doğru, maalesef insanoğlunun şiddete ne denli meyilli olduğunu anlamak için çok da büyük olmaya gerek yok. Sen de ben ve akranlarım gibi erken yaşta üzücü gerçekle karşılaşmış ve bunu çok güzel ifade etmişsin. Keşke tüm çocuklar senin gibi bilinçli yetişse. Başarılarının devamını dilerim:)
Yusuf
Erkekler kadınlara şiddeti sürekli uygular. Nedeni erkekler ufacık bir şeye sinirlenip kavga çıkarırlar.
"Ay ben bu kadar yok şu kadar kitap okudum. 3 bilemedin 5 diplomam var" diyen bazı arkadaşlardan daha güzel özetlemişsin. :)🦋Eline sağlık, başarılar.🌺💜
Teşekkürler.
Bir düzeltme yapayım. Şiddete mahsur kalmak değil maruz kalmak olmalı. :) Bu güzel ve faydalı incelemen için teşekkür ederiz. :)🙋🏼‍♀️🌸
Teşekkür ederim
İncelemede değindiğin noktaların her biri ayrı ayrı incelenmeye, insanlara anlatmaya muhtaç. Sen de kısa ve net şekilde bunları ortaya koymuşsun. Bizim buradaki görevimiz senin söylediğin sorunlara çözüm bulmak olmalı. Umarım ileride bu cümlelerine yönelik bir bilinç ile yaşarsın. Eline sağlık. Sonraki incelemede görüşürüz :)
Yusuf
Teşekkür ederim abi. İnsanlar şiddete bazen maruz kalıyor.