Simyacı İncelemesi
2021 8. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2021 15:27
Simyacı... Bir günde okuyup bitirdiğim ama neden bu kadar abartıldığını anlamadığım kitap. Gerçekten, neden bu kadar abartıldığını ve popüler olduğunu tam olarak anlamış değilim. Evet, verilen mesaj ve o umut hissi bir anlığına hafifçe gülümsetse de maalesef Simyacı kitabını fazla beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Üstelik okuyan herkes Paulo Coelho'nun Veronika Ölmek İstiyor adlı kitabının Simyacı'dan çok daha güzel olduğunu söylüyor. Bilmiyorum, onu da okuyup karar vereceğim. Kitabın konusuna kısaca değinmek istiyorum. Kitapta Santiago adlı bir çobanın kendisini ülkesine hapsetmek yerine, Mısır'a gidip ona bahsedilen hazinesini aramak üzere yola çıkması anlatılıyor. Kitap boyunca umut, kişisel menkıbe, evren gibi konular ele alınıyor. Sonunu merakla beklesem de maalesef hiçbir sayfada yeterince tatmin olmadım, kitabı sevemedim... Sorgulamaya ve düşünmeye itse de, güzel alıntılar çıkarılsa da maalesef demeyi durduramıyorum işte. Umarım siz aradığınızı bulmuşsunuzdur ve hayal kırıklığına uğramamışsınızdır.
SimyacıPaulo Coelho · Can Yayınları · 2024246,6bin okunma