···Okunma: 23 Ekim 2016 15:46 Saatler içinde okuduğum bir kitap.
Akıcı ve okudukça sizi içine alan bir anlatımı var.
Sayfa sayısının az olması anlatının kısa olması anlamına gelmediğini anladım bu kitapta. Sayfa sayısı az ama içerisi öyle çok,öyle fazla ve dolu ki,okumadan bu kitabı anlamaz biraz zor.
--Romanın alt başlığı "BİR PERİ MASALI"dır. Çocukları eğlendirecek bir peri masalı değildir tabi ki; ama roman, bir masal anlatımıyla yazılmıştır.
-----REEL SOSYALİZM'in çok iyi eleştirildiği bir romandır.
-----GEORGE ORWELL'ın cepheden İspanya'ya gönderildiği zaman;İspanya'ya ilk geldiğinde gördüğü düzenin tamamen ortadan kaldırılmış olduğuna görür. Düşüncesine göre bu durum sadece İspanyol zengin tabakasının değil, Avrupa'da zamansız bir sosyal devrim hareketinin başlamasını "faşizme karşı birleşik cephe" politikaları açısından sakıncalı bulan Stalin'in de eseridir.Hayvan Çiftligi romanını ise sadece Stalin'i yerme amacı ile kaleme almıştır.
HAYVAN ÇİFTLİGİ'nin ana karakterleri hayvanlardır. Bir çiftlikte yaşayan hayvanlar, kendilerini sömüren insanlara başkaldırıp çiftliğin yönetimini ele geçirir. Amaçları daha eşitlikçi bir topluluk oluşturmaktır. Aralarında en akıllı olan domuzlar, kısa sürede önder bir takım oluşturur; ama devrimi de yine onlar yolundan saptırır. Ne yazık ki insanlardan daha baskıcı, daha acımasız bir diktatörlüğü domuzlar kurmuştur artık.
--------------------------Romandaki karakterler-------------------
Koca Reis (domuz): Hayvanlara mutluluk ve barış dolu bir dünya vaat eder, insanların çiftlikten kovulmasını ister.
Snowball (domuz): Hayvanlara okumayı öğretir, bir değirmen yapılması taraftarıdır. Napolyon değirmene önce karşı çıkar, Snowball'u çiftlikten kovduktan sonra ise değirmenin yapımını ister. Başa gelen her kötü olaydan Snowball'u sorumlu tutar.
Napolyon (domuz): Köpekleri eğitir ve bir polis gücü haline getirir, Snowball'u çiftlikten kovar, insanlarınkinden daha baskıcı bir yönetim kurar. Josef Stalin'i temsil eder.
Bay Jones (insan): Çiftliğin eski sahibidir.
Bay Frederick (insan): Düzenli bakılan komşu çiftliğin sahibi.
Bay Pilkington (insan): düzensiz ve bakımsız olan komşu çiftliğin sahibidir.
Boxer (at ): 2 metreye yakın boyu ile heybetli.güçlü ve çalışkan at.