2021 5. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2021 19:04
— Spoiler — Halk ve yönetici arasındaki ilişki, halkın alt ve üst kişileri arasındaki ilişki Halkın her durumda cahilce her konuda arkadan konuşması tüm hikayelerde geçen bir anafikir olduğunu düşünüyorum. Toplumda hiçbirşeyin göründüğü gibi olmadığının vurgusu çok hissediliyordu. Kitapta önce halil cibranın hayatı anlatıldı sonra 4 ayrı hikaye vardı içinde. 1) konaktaki bi yardımcının o konağa hanım olması ve kadına onca verilen maddiyata rağmen evliliğin sevgi barındırması gerektiği.sevgiyi hissedememiş sadece maddiyatla doyurulmaya çalışılan kadının fakir ve onu seven bir adama kaçısı ve toplumun kadın hakkında düşünceleri ve olayın arkaplanı. 2) toplumun emir vericilerinin verdiği cezalar ve olayların arkasındaki gerçekler. Toplumun her şekilde cahilce arkadan konuşması ve her konuda diyecek bir yargısının bulunması. 3) iki aşığın yalanlarla ayrılması ve kadının başkasıyla düğün gününde kendini ve aşığını öldürerek diğer dünyada kavuşma isteği 4) kitaba ismini veren hikaye. Toplumdaki emir vericinin ve din yapısının geçmişteki baskıcı sömüren skolastik düşünceli kilise yapısı ve feodalite sistemi ve halkın buna gözyumması. Kilisenin kovduğu adamın köy halkının gözünü açması gerçekleri gösterip köyü özgürlüğe kavuşturması anlatılmıştı.
Asi RuhlarHalil Cibran · Arkhe Yayınları · 20163,463 okunma