2021 9. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2021 19:35
Aşkın insan ruhundaki gücünü somutlayan birbirinden çarpıcı öykülerden oluşan "Aşk Köpekliktir"; âşık bir insanın - farkında olmadığı fakat- kalıp haline gelen düşünce ve davranış biçimi hakkındaki ince çıkarımlarıyla da etkileyici bir kitap olmuş Yazarın önsöz olarak tanımladığı bölümde aşkın doğadaki tezahürü olarak, rüzgarın yaprağa duyduğu aşk, ironik bir dille anlatılıyor."Rüzgar, yaprakların döküleceğini bildiği için şarkısına başlamıştır." Kitabın anatomisi; İlk bölümdeki sekiz kısa fakat çarpıcı aşk hikayesi ve kitabın diğer yarısını oluşturan " Aşk Köpekliktir" adlı aşk öyküsünden oluşuyor. İlk sekiz öykünün ana karakterleri erkeklerdir. Öykülerin ana fikirlerini şöyle özetleyebilirim: Aşk arayışında olan bir erkeğin hayal kırıklığına uğrama ihtimali yüksektir. Aşk kıskançlıkla birlikte yaşar. Kıskançlığın zirveye çıkması da; acıyı, tedavisi mümkün olmayan hastalıkları ve ölümü getirir. "Aşk Köpekliktir" adlı öyküde ise; âşık bir kadının yarım kalan bir aşkın ardından içine düştüğü duygusal hezimet, ince ince tahlil edilerek aktarılıyor. Kadının âşık olduğu erkek de başka bir kadına aşıktır. Burada yazar âşık bir insanın iz sürmesini, sahibine sonsuz bir sevgiyle bağlı bir köpeğin sadakatiyle özdeşleştiriyor. Yazarın bu bölümdeki "...hem ben onu burada kaybetmedim ki? " Ama burada buldun.. İnsanoğlu öyledir. Olayların yineleneceğini sanır. Onu burada bulduğun için bir gün yine buradan hayatına gireceğini düşünüyorsun"" cümleleri, aşkı ayakta tutan umudun en çarpıcı ifadesi olmuş. Herkese keyifli okumalar dilerim
Aşk KöpekliktirAhmet Ümit · Everest Yayınları · 201217,2bin okunma