·248 syf.····Okunma: 13 Şubat 2021 00:31 *GENEL DEĞERLENDİRME VE OKUMA KOLAYLIĞI *
SAY Yayınlarından çıkan ve 2. baskısından okuduğum kitap, toplam 243 sayfa ve dört ana bölümden oluşuyor. Ancak oldukça fazla ara bölüm mevcut. Bu ve bolca resim ve harita ile bezenmesi sebebiyle kitap, okuyucuya okuma kolaylığı sunuyor.
*****KİTABIN DİLİ ve ÇEVİRİSİ*****
Çeviri Yavuz Alogan tarafından yapılmış ve kendisi yüze yakın kurgu dışı eseri Türkçeye kazandırmış.
Kitap yazıldığı orijinal dil olan İngilizceden çevrilmiş.
Okurken birçok cümlenin anlamından uzak olduğunu düşündüm; kullanılan bazı ifadeler ve kelimeler yerine başka kelimeler ve/veya ifadeler kullanılsaydı, cümleler daha anlaşılır olacakmış gibi bir hal var kitapta.
Kitapta her ne kadar güzel bilgiler varsa da bu bilgiler size tabakta sunulmuyor, sizin bu bilgileri, biraz da yukarıda belirttiğim sebepten dolayı cımbızla toplamanız gerekiyor. Okuyacak olanlara, internet üzerinden ya da başka kitaplardan çapraz okuma yaparak ve bazı bilgileri araştırarak, kitaptan daha fazla faydalanabileceklerini söylemek isterim.
Almanya tarihi ile ilgili başka kitaplar okumadıysanız ve konuyla ilgili fazla bilginiz yoksa güzel özet bilgiler edinebileceğiniz bir kitap.
Okur kalın
Mutlu kalın