Puan vermedi·459 syf.····Okunma: 06 Haziran 2021 21:23 #Şubatyorum2021
#Yaşar Kemal
#İnce Memed 2(459 sayfa)
İnsanın yükte hafif pahada ağırı bizim oğlan.Umudumuz,ışığımız.Dağlar da yemek bulamamış ki fıkaram boy atsın.
...
Varsın boy atmasın,irileşmesin.Bir kusur değil ki...Şahin de küçük ama vermez avını.
Evet,muhteşem bir kitabın daha sonuna gelmişken,neresinden tutayim da neresinden anlatayım bilemedim.Bir ağa gider bin ağa gelirmis.Abdi ağa gider Kel Hamza gelir,her gelen de gideni aratır olur sa Memed ne yapsın.
Bu bölümde Vayvay köyüne sığınan Memed in gelişiyle,köylülere bir güc gelir.Ali Safa bey ve Vayvay lıların mücadelesine tanık oldum.
Ama bu kitapta cok sevdiğim bir karakter var ki,o da Çerkez İdris bey,mücadele ruhuna hayran kaldım.Kitabın sonuna kadar da onun icin ne hayaller ne hayatlar kurmuştum.Okumayan arkadaslar vardır diye burada sustum.
En cok ta Memed e kızdım.Onun aklını başına toplaması cok acılı cok yaralayıcı oldu.
Yaşar Kemal'in kalemi muhteşem.Betimlemeleri ise muazzam.Cookkk eskiden bir kac kez Toros lardan yolculuk yapmıstım.Simdi bile cok güzel de o zamanlarını kafada canlandirabilmek,o gunle bugunu birlestirebilmek bile görmüs,hatta yaşamış kadar etkiliyor.
Kitabı okurken bana eşlik eden bütün dostlara,yorumumu ictenlikle okuyan bütün kitap dostlarina candan bir teşekkür ediyorum.Kitapla kalın evde kalın