···Okunma: 13 Şubat 2021 22:05 Aslında hepimizin ismini illaki duyduğumuz bu kitap bende hep merak uyandırmıştı.
Raskolnikov'un ismini her duyduğumda kitabı bir an önce okumak için can atıyordum.
Kitabı okurken günde en az 50'şer sayfa okumak gerekir. Aksi takdirde kitapta geçen olaylar unutuluyor.
Suç ve Ceza'yı okurken en zorlandığım şey; iki olay arasına giren uzunca bir anlatım.Bazen önceki olay nerede yaşanmıştı ya da ne olmuştu diye tekrar hatırlamaya çalışıyor insan.
Böyle uzun romanları okurken en uygun zamanı beklemek gerekir. Bu sayede olayları daha iyi anlayıp yazarın bize anlatmak istediği ayrıntıların farkına daha iyi varırız.
Kitabı bir olay romanı okuyormuş gibi okumamak gerekiyor. Raskolnikov ve diğer karakterlerin nasıl bir psikolojide olduğunu anlamaya çalışmak gerekiyor.Aslında kitap başta beni pek etkilememişti ama sonuna kadar okuduğum zaman etkisinden kurtulamadım.Kitaptaki her bir karakter tek başına farklı birer hayat hikayesi, birer insan psikolojisi. Hatta kitap bittiği zaman karakterleri daha iyi anladım diyebilirim.
Sonya, Raskolnikov ve Razumihin'i anlamaya çalışmak çok büyük bir zevkti.Tabi bir de Dunya'yı...İyi ki okumuşum.