Aşk ve Gurur
2021 6. kitabı
Herkese merhaba ‘ İngiliz yazar Jane Austen’ın romantik eseri Aşk ve Gurur eseri aslında dilimize “Gurur ve Önyargı” olarak çevrilmiştir. Ancak biliyorsunuz ki bizim ilgimizi çekecek duyguların başında; Aşk gelir, acı gelir ve de ihtiras.. Ancak bu kitap izlediğimiz dizilerdeki, filmlerdeki günümüz klasik aşk hikayelerinden biraz farklı. Aşk romanı beklentisi olanlara başta belirtmekte fayda var. Aslında kitabın özetini oluşturacak bir cümleyi bırakayım buraya; “Bazen dünyada birlikte olmak isteyeceğin son kişi onsuz olamayacağın tek kişidir.” 18.yüzyılın sonlarına doğru İngiltere’nin taşralı bir kasabasında geçen bir hikayeyi konu alıyor. Baş karakterlerimiz akıllı ve gururlu bir kız ile, kibirli ve önyargılı bir bey. Hani bir kisve vardır; “Büyük aşklar nefretle başlar.” Tam olarak bu. Birbirinin zıttı iki insan. Yaşam tarzları, büyüdükleri ev tepeden tırnağa farklı. Lizzy’nin gururu, Darcy’nin önyargısı. Yolları kesişir ve kaderlerine başkaldırarak tarihin en büyük aşklarından biri yazılır. Yazar, dünyanın en popüler klasik donem romanlarından birini bizimle buluşturmuş. Aşk, klasik stilde ancak bu kadar başarılı anlatılabilirdi.. Tavsiye edilesi Kitaplarla kalın
Aşk
Aşk ve GururJane Austen · Koridor Yayıncılık · 201698bin okunma