2021 5. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2021 02:29
Müthiş Psikoloji-Hayır Diyebilme Sanatı 4/5 Hayatımızın en zorlandığı kısmıdır belki de, "HAYIR" kelimesini kullanmak. Bende bu kelimeyi kullanamayan biri olarak, bu kitabı aşırı merak ediyordum ve sonunda okudum. Geç okumamın sebebi, çok fazla ilgi gören her şeye her zaman mesafeleyimdir. Bir zaman sonra artık insanlar başka bir şeye ilgilerini yönlendirdiklerin de bende o dikkat alanımda olanı öne çekiyorum :) Kitapta sevmediğim kısımlar çok fazla kendini tekrarladığı kısımlar olmasıydı. Sanki bir cümleyi 10-15 sayfa sonra tekrar farklı şekilde karşınıza çıkıyor. Ama bu da, bence insanların bu algıyı kendilerine aşılaması için yapılmıştı. Genellikle ise, kitap 3 kısımdan ibaret. 1)Özgürlüğünüz Sınırlarınızın Gücü Kadardır. 2)Hayır Diyemeyenler Klübü 3)Nasıl Hayır Dersiniz? Senelerdir aslında farkında olmadan, kendimizi zor durumlara, mecburiyetlere sokarak mutsuz ediyormuşuz ve buna da, "Hayat" ismini veriyoruz. Her şey kendimize verdiğimiz önem den, sevgiden, saygıdan başlıyor. Sınırlarımızı çizmezsek, insanlar her zamanki, gibi onu ihlal ederek gelip hayatımızda hüküm sürmek isterler. Tamda, bu zaman kitap bize "HAYIR" demeyi öğretmek için güzel şekilde anlatıma başlıyor. Kitabın en büyük başlığı ve sloganı şu: "Sınırların Kadar Özgürsün". Senin belirlemenle, senin isteklerinle ve senin hareketlerinle tüm hayatını sen şekillendirirsin. sevdiğim kısımlardan biri de tüm her şeyi örneklendirerek vermiştiler. Yani sadece akademik, psikolojik şekilde değil, yakın arkadaşın sana anlatımı gibi tarif edilmeler, anlatımda fazlasıyla güzeldi. Kitap hakkında çok fazla konuşamıyorum, çünkü hepinizin okumasını istiyorum. Her kesin okuyup, kendine bir şeyler katacağına inandığım, gözü kapalı hediye edebileceği, tavsiye olunacak türden. İkinci kitapıda var Müthiş Psikolojinin. İsmi "SEVME KUSURLARI" 2021"de okuma hedefimde onuda ekledim. Mutlaka okuyun Müthiş Psikolojiyi! Güzel okumalar, kitapla kalın her zaman #kitapyorum #kitap #kitapkurdu #kitapönerisi #kitapsözleri #bookstagram #kitapokumak #kitaplık #destekyayınları #kitapalıntıları #hayırdiyebilmesanatı #kitapsevgisi #kitapokuyorum #kitapaşkı #kitapyorumu #kitapsever #books #kitapyurdu #müthişpsikoloji #bookshelf
Hayır Diyebilme SanatıMüthiş Psikoloji · Destek Yayınları · 202417,7bin okunma