Christy de normal bir çocuk ama yaşadıklarını normalleştirmeyelim!
2021 3. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2021 03:30
Kitap otobiyografi niteliğinde; Christy zihinsel engelli bir çocuk ve kitabın başında kendini ifade etmek için yanıp tutuşuyor çünkü ailesine bir beyninin olduğunu,düşünebildiğini, hissedebildiğini göstermek istiyor. Bir gün sol ayağıyla karalama yapıyor annesi bunu görünce hemen harfleri öğretiyor ve Christy’nin kendini ifade etmesi,iç dünyasında dönenleri çevreye yansıtması başlıyor. Kardeşleri arasında tek “farklı” olan kendisi,onlar gibi çocukluğunu yaşamak oyun oynamak,gezmek istiyor;hayatının bir döneminde abilerinin yardımıyla bunu başarıyor ancak sonra dışarıda tek “farklı” olanın kendisi olduğu,büyüdükçe çevredekilerin kendisine bakışları ve davranışları değiştiğinden kendi içine kapanma dönemi başlıyor ve abileriyle vakit geçirmemeye sol ayağıyla vakit geçirmeye başlıyor. Yaşadıkları,hissettikleri o kadar trajik ve o kadar doğal ki insan Christy’nin yerine kendini koyamadan hatta bazen kendinden parçalar bulamadan edemiyor ;bu yönüyle bir nevi kişisel gelişim kitabı niteliği de taşıdığını söyleyebilirim. Christy birçok defa intiharı düşünüyor ancak engellere rağmen sevginin gücüyle hayata tutunmayı seçiyor. Unutmayın hayatta elbette ki karşımıza engeller çıkacak bunların üstesinden kendimize inanarak ve bize inanların gücüyle aşacağız. Yaşadıklarını sade ve bir o kadar da etkileyici yazmış zannımca. Bazı bölümlerde duygulanıp okumaya devam edemediğim dahi oldu. Bazen kendimden parçalar buldum ,her insan hayatının belli bir döneminde içine kapanıp yok olmak istiyor, ve kitabı okurken sevginin gücüne ben de inanmaya çalışıyorum.
Sol AyağımChristy Brown · Nokta Yayınları · 200694,8bin okunma