·344 syf.····Okunma: 09 Şubat 2021 00:38 Wildcard ~ #kitapyorumu
#alıntı
"Seni her gördüğümde bu son kez olabilir diye korkuyorum... Seni her gördüğümde dönüp gitmek beni tüketiyor."
Serinin ilk kitabı Warcross'u 3 yıl önce okumuştum. Geçtiğimiz dönemlerde Wildcard'ı kitaplığıma ekleyince seriye en baştan başlama kararı verdim ve çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum çünkü böylece kitabın atmosferi beni içine daha kolay çekti.
Wildcard, ilk kitabın sonunda bazı gerçekleri öğrenen Emika'nın bu gerçeklerle nasıl başa çıktığını, nasıl bir yol izlediğini anlatıyor.
Öncelikle söylemeliyim ki bu kitapta arkadaşlıklar ve ilişkiler daha çok öne çıkıyor. Özellikle Emika'nın arkadaşları bu kitabın kesinlikle yıldızları oldular. Bu arkadaşlığı okumak gerçekten çok keyifliydi ve o karakterlerin hepsini çok sevdim
İlk kitap beni neredeyse hiç şaşırtmamıştı ama gayet beğenmiştim. Wildcard'da ise hiç beklemediğim olaylar oldu ve beni gerçekten çok heyecanlandırdı. Bu kitabın ilkinden çok daha iyi olduğunu düşünüyorum
Sevmediğim nokta ise Hideo'nun sanki boş bir karaktermiş gibi gösterilmesi oldu. Sanki her şeyi Emika ve Sıfır yapabiliyor, en zeki onlar, ama Hideo bey hiçbir şey yapmamış gibi anlatılmış. İlk kitapta zekasını, yaptığı şeyleri gözlerimizden kalpler çıkarak okumuştuk ama bu kitapta ters bir etki yapılmak istenmiş. Bu yine de Hideo sevgimi engelleyemedi tabi ki
Açıkça şunu da söylemeliyim ki Marie Lu'nun dili beni asla tatmin etmiyor. Evet çok güzel kurgular yazıyor, evet kitapları genel olarak beğeniyorum ama ilişkileri o kadar yüzeysel anlatıyor ki, eğer siz karakterlere bağlanmak istemezseniz bağlanamazsınız yani. Hideo-Emika ilişkisi olsun, arkadaşlıklar olsun... Fazla yüzeysel kaldığını düşünüyorum. Onun dışında yazarın dili gerçekten çok akıcı. Elinize kitabı alıyorsunuz, bir bakmışsınız kitap bitmiş!
Uzun lafın kısası Wildcard'ı çok sevdim Özellikle hemen ilk kitabın ardından okumak çok daha keyifli oldu. 'Hem evreni güzel hem de akıcı bir kitap olsun' diyorsanız bu seri kesinlikle tavsiyemdir.
Puanım; 4.5|5