2021 6. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2021 15:06
Bugün yine okumakta çok geç kaldığım bir kitabın yorumuyla geldim. Baş karakterimizin adı Momo. Kendisi küçük bir kız çocuğu. Nereden geldiği annesinin ve babasının kim olduğunu kimsenin bilmediği Momo amfitiyatroda yaşamaya başlar. Momo'nun çok az kişinin sahip olduğu bir özelliği vardır. İyi bir dinleyici olmak... Bir gün insanların zamanlarını çalmak isteyen duman adamlar ortaya çıkar. Duman adamlar insanları kandırarak, onların tasarruf yaptırmak bahanesiyle zamanlarını çalar. İnsanlar yavaş yavaş Momo'nun yanına uğrayamaz, ona dertlerini söyleyemez oldular. Bundan sadece Momo etkilenmez. Momo, insanları bu tuzaktan kurtarmak için duman adamlarla mücadele eder.. Zamanı değerli kılan iş, güç, para mıdır, yoksa sevdiklerimizle yaşadığımız anlar mıdır? Momo, çocuk kitabı deyip geçilemeyecek anlamlara sahip masal tadında bir roman. Okuduğumda onlarca anlam çıkardım. En önemlisi de günümüzdeki insanların zaman algısı. Hep meşgulüz, hiçbir şeye vakit bulamıyoruz. Ben okurken kendimi çok kez sorguladım, çok keyif aldım ve yararlı buldum. Okuyun, okutun. “Daha çok para kazanıp, daha çok harcıyorlardı. Fakat yüzleri asıktı, yorgun ve keyifsizdiler. Gözleri dostça bakmıyordu. ”
MomoMichael Ende · Pegasus Yayınları · 201782,3bin okunma