2021 5. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2021 13:26
Kitabı okumaya başlamadan önce içeriği hakkında hiç bir fikrim yoktu.Hep gördüğüm ve popüler olan bir kitap olmasına rağmen. Okumaya başladığımda kitap gerçekten beni içine çekti ve çok hızlı bir şekilde sonuna gelmek istedim.Sanki bir yolculuğa çıkmış gibi hissettim. Ayrıca kitabın bir çok cümlesinin altını çizdim. Çok etkileyici ve anlamlı cümlelerle dolu. -Kitabın konusu ise “Santiago” adlı bir gencin kişisel Menkıbesini bulmak için yola çıkmasını konu alıyor. Yazar olayları ve düşünceleri o kadar güzel bağlıyor ki bu karakteri -Santiago- seviyorsunuz. Bence çok başarılı bir karakter olmuş ve bu da kitabı çok istekli okumanıza sebep oluyor. -İspanyol bir çoban olan Santiago’nun bir isteği var. Yaşadığı yere hapsolmak değil de dünyayı keşfetmek istiyor. Bu istek de iki kez üst üste gördüğü bir rüyanın etkisinde kalarak oluşuyor. Ve hayallerinin, kişisel isteklerinin peşinden yola çıkıyor genç. Çıktığı yolda bir çok kişi ile karşılaşıyor.Kral Melkisedek, Billuriyeci, İngiliz ve Simyacı. Bu kişilerle arasında geçen diyaloglardan sonra Santiago hedefine daha fazla odaklanıyor. Karşımıza ne kadar engel çıksa da hedefinden sapmamayı bu yolda ilerlemenin önemini de vurguluyor aslında yazar. Kitap hayatın devam ettiğini, kendini tanımanın, kişişel isteklerin önemini ve güzelliklerini farketmemizi sağlıyor. Masalsı bir anlatımı var. Bazı kişilere göre kişisel gelişim kitabı gözüyle de bakıldığını okudum birkaç yerde. Bence kitap tam bir “Nasihatname” niteliğinde.
SimyacıPaulo Coelho · Can Yayınları · 2024246,9bin okunma