·252 syf.····Okunma: 11 Şubat 2021 01:45 merhaba
uzun zaman sonra tekrardan jane austen okumanın verdiği huzuru yaşıyorum. duranlığından ve aynı konular etrafında dönmesinden ötürü austen kitaplarını sıkıcı bulanlar olabilir ama ben hiç öyle düşünenlerden değilim. aşk ve gururu yaklaşık altı sene önce okuyup hayran kalmıştım, en kısa zamanda tekrar okuyacağım. jane austen okumaya yeni başlıyorsanız aşk ve gururu daha sonraya bırakmanızı öneririm. northanger manastırı başlangıç için daha iyi bir seçim olacaktır.
kitaba gelecek olursak, Catherine adında orta düzeyli, çok da donanımlı sayılmayacak, yine orta güzellikte bir kızın hikayesini okuyoruz. austen kitaplarının olmazsa olmazı balolar, dansa kaldırmalar ve tatlı flörtleşmeler tabii ki mevcut. kitapta ara ara hikayenin sonlarında olan olayların deyim yerindeyse önceden 'çıtlatılması' bana heyecan verdi açıkçası. çok kısa bölümlerden oluşuyor olması da akıcılığı sağladı ve bir bölüm daha diyerek elimden bırakmak istemedim. her ne kadar olaylar durağan ilerlese de çok keyif alarak okudum ve kesinlikle sıkılmadım. okumayı düşünen varsa şimdiden keyifli okumalar diliyorum, sevgiyle kalın.