···Okunma: 18 Şubat 2021 14:19 "Sevilmeyi sever insanlar. Böylece kendi seçtiklerine değil, onları seçme cesareti gösterene âşık olurlar."
Öldüren birini de, kendini bile bile ölüme götüren birini de kader motifini okuyarak anlayabiliriz. Ama biz insanlara ön yargılı davranarak onları sadece kendi penceremizden kınayıp duruyoruz. Onları anlamaya çalışmıyoruz. Kimseye onay vermek zorunda değiliz, biraz olsun niye yaptıklarını anlasak, niye böyle bir hayatı tercih ettiklerini anlasak aslında onlar da anlar kendilerini. Ve düzelmek için ilk adımı kendileri atmaya karar verir aslında.
Kitaptan öğrendiğim en önemli şey, ön yargısız ve saf bir şekilde insanları anlamaya çalışmak gerektiği oldu. Çünkü bu çok önemli. Anlamak dinlemek çok önemli. Anlaşılmak, biraz sevgi göstermek paradan puldan çok daha önemli. Şatafat ve lüks içinde mutsuz olan, sevgisiz büyüyen insanlar daha sonra ne hale geliyor? Bu durum kimseyi mutlu etmiyor, o şatafat içinde biraz sevgi varsa mutlu olabiliyorlar ancak.
Lütfen okuyun ve lütfen hayatınıza biraz anlayış, sevgi getirin. Yakınınızdaki insanlara sevgi gösterin, kimseyi ayıplayın kınamayın çünkü hiçbirini tanımıyor ve nasıl büyütüldüler bilmiyorsunuz. Gülseren Budayıcıoğlu yine beni şaşırtmadı. Bayılarak okudum. Tavsiye ederim.