Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 18 Şubat 2021 16:48 Kaptan Nemo'nun önderliğinde, Nautilus ile okyanusları aşan bir macera..
Dilden dile dolaşan bir söylenti vardı. Okyanusta gemicilerin çıkardığı bir söylenti mi yoksa gerçek mi bilinmiyordu. Taki gemilere çarpıp hasarlar oluşturana kadar. Bazıları bu şeyi gördüğünü iddia ediyor ve hızının muazzam fazla olduğuna, bazıları ise çelik gibi zırhı olduğundan bahsediyordu.
Denizin altındaki bu canavar yakalamak için Abraham Lincoln adlı geminin kaptanı Farragut ve tayfası hazırlıklara başlar. Ekipte Profesör Pierre Aronnax, yardımcısı Conseil ve ünlü zıpkıncıların kralı Ned Land vardır.
Canavarın son görüldüğü yerlerde dolaşırlar fakat günler geçtikçe canavarın varlığından şüphe ederler. Dönüş yoluna geçeceklere gün denizin altındaki o karartıyı görürler.
Su altı hakkındaki bilgiler, bilinçsizce avlanan türleri yok olan canlılar hakkındaki görüşler, hayal gücü ile kurgulanmış mükemmel macera kitabı.
Tabii ben 150 sayfadan oluşan kısaltılmış metnini okudum, orijinal hali 500 sayfa olsa da gözünüzü korkutmasın, bu macera sayfa sayısını aklınıza getirmeyecektir.