Yalom’un kendi hayat hikayesini anlattığı 40 bölümden oluşan bir kitap. Yalom bu kitapta kendine özgü akıcı diliyle, Washington’dan Palo Alto’ya oradan da San Francisco varan hayat hikayesini bizlerle paylaşıyor. Babasıyla olan iletişimsizliğini, annesinin ona karşı olan öfkesiyle kitaba bir nevi başlayış yapıyor. Eşiyle tanışma hikayesi de bizlere ayrıca bir keyif veriyor. Kitap Yalomun mesleki alanda çok önemli katkı sağlayacak olan çalışmaları, bu çalışmaları yaparken verdiği mücadeleyi çok güzel ifade ediyor. Varoluşçu Psikoterapi ve Grup terapileri ile ilgili verdiği bilgiler muazzam... Beni 40 bölümden 3 tane bölüm özellikle etkiledi. Birincisi A dan Z ye kütüphane, ikincisi: Annem ve Hayatın anlamı, üçüncüsü Gruplarda Geçen Yaşamım. Gruplarda geçen yaşamım kısmında şu sözler ayrı bir ders niteliğinde: Benim en sıkı fıkı olduğum grup aile grubum. Marilyn ile 62 yıldır evliyiz...Benim en büyük grup terapim onunla olan. Özetle Yalom bize kendini bu kitapta tam anlamıyla bizlere açmış.