Sabahattin Ali / Değirmen
2021 8. kitabı
#Değirmen, Sabahttin Ali’nin eşsiz kitaplarından biri. Kitaplarındaki yalın anlatımı, sade ve kolay anlaşılır üslubu bu kitabında da kendini gösteriyor. Sanırım Sabahttin Ali’yi sevmemin bir nedeni de bu. Kitaplarında anlam karmaşasına asla yer vermeyip okuyucuyu kitapla bir kılıyor. Öykü konusunda kendini aşmış ve #Değirmen eserinde de bunu kanıtlamış diyebiliriz. Daha önce roman ve hikayelerinden birini okuyanlar #Değirmeni okuyacak olurlarsa ne kadar başarılı bir öykü kitabı ortaya koyduğunu görebilirler. #Sabahttin Ali’nin üç kısımdan oluşan eseri #Değirmen, birbirinden güzel öykülerle karşılıyor bizi. Değirmende en sevdiğim öykü; kitabında ismi olan “Değirmen” öyküsüydü. Kısaca, aşık bir Çingenenin hikayesini anlatıyor. Aşk için neler yapılabileceğini gösteriyor. Bir diğer beğendiğim öykü ise, “Viyolonsel”. Ve “Kurtarılamayan Şaheser” işte bu öyküde insanın arzularını, hırslarını ve her zaman daha fazla isteğini görüyorsunuz. Sonuç mu elbette hayal kırıklığı. Üstelik karşımızdaki en sevdiğimiz dahi olsa da hırs, daha fazla elde etme isteği onu görmemizi engelleyip, canına dahi kast etmemize sebep olabiliyor. Ve siz hala #Değirmen’i okumadınız mı? Hemen alın ve okuyun. “Çocuk yyaşta yazdığım, basit gördüğüm yazılarımda var ama onları çıkarmak yerine en iyi yazılarımla karşılaştırmanızı istedim” diyen Sabahttin Ali’nin öykülerini nasıl bu kadar güzel harmanladığını görmek istemez misiniz?
DeğirmenSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 202555,8bin okunma