···Okunma: 11 Şubat 2021 18:18 Herkese merhabaa Sabahattin Ali’yi okuyanlar onun kalemini çok iyi bilir. Her zamanki gibi bu eseri de bence en çok sevilen “Kürk Mantolu Madonna” kadar iyiydi. Çok severek okudum. Ve tüm kitaplarını daha önce okumuş olsamda tekrardan okumaya karar verdim.
Kitabın konusunu kısaca anlatmak istiyorum. Çocukken anne babası gözleri önünde katledilen Yusuf her ne kadar soğukkanlılıkla katillere karşı koymuş ve parmağını kaybetmiş olsa da yıllar boyu bu yara içinden gitmemiştir. O olay günü evine gelen kaymakam ona üzülür ve onu evlatlık alır. Gittiği evde yufka yürekli bir baba, rahatına düşkün sivri dilli ve Yusuf’tan hiç haz etmemiş evin annesi Şahinde hanım ve tabiki ki çiçek gibi bir de evin kızı minik Muazzez.
Sabahattin Ali bu kitabında para, pul, mal, mülk ile adaletin yan yana yürüdüğünün ve bu duruma karşı koyan Kuyucaklı Yusuf ile Muazzez’in aşkını bütün duyguları ile önümüze sermiş.
Sabahattin Ali okurken içimi hep sıcaklık kaplar. Bu kitapta o kadar ilginç ve korku dolu başladı ki anlatamam. Yusuf’un o korkunç anı nasıl kalbine hapsedip yaşamına devam ettiğini, hayata karşı dimdik durduğunu ve sevgisine nasıl sahip çıktığını okumak bana mutluluk verdi. Keşke sonuda o kadar güzel bitseydi. Gerçekten içim parçalandı. Benim için güzel bir maceraydı okumadıysanız geç kalmışsınız demektir.