···Okunma: 17 Şubat 2021 18:50 03.03'ün konusuna başlamadan önce şunu söylemeliyim. Ne kadar seri kitap olmasalarda ben eğer okumadıysanız ilk olarak 02.02 sonra 03.03 okumanızı öneririm. Kitabın konusuna gelirsek, Dolunay ve Çiçek bir şekilde yer değiştirmek zorunda kalırlar. Çiçek yoksul bir insan, Dolunay da zengin bir insandır. Biz 02.02 de Dolunay'ı, 03.03'de Çiçek'i okuyoruz. Dolunay'ın ailesi para kazanmak için Ayza'nın ailesi ile anlaşır ve Dolunay ve Ayza evlenecektir. Evleneceği zamanda Dolunay düğünden kaçar ve anlaşmalı bir şekilde Dolunay yerine Çiçek, Ayza ile evlenir ve biz Çiçek ile Ayza'nın hayatını okuyoruz. Açıkçası bu kitabı çok sevdim tek puan kırmamın sebebi kitabın bazı yerlerinde çok sıkılmış olmam. Ayrıca ilk başta Çiçek'i çok yargılasam da sonra neden yaptığını anlayınca çok sevdim. Ayza da hoşuma girne bir karakterdi ama Çiçek kadar değil. Ela ve Uygur'u sevmedim çok itici karakterlerdi. Son olarak yazar kitabı okumadan önce bize yangına bir kova su dökmeli mi dökmemeli mi diye sormuştu. Ben kitabı bitirmeden önce dökmek demiştim ama Çiçek karakterinin düşüncelerini okuyunca benim fikrim değişti çiçeğe çok yerde hak verdim ve bence de dökmemeliyiz.
Gençlik serüveninin enleri:
En sevdiğim kitap sıralaması:
02.02 Ayçiçeği Karnavalı, 00.00 Biri Sizi Düşünüyor, 03.03 Dolunayda Açan Çiçek, 01.01 Bugün Adımı Sen Koy.
En sevdiğim kadın karakterler:
Dolunay çünkü çok pozitif ve bence onun düşünceleri çok doğru. Buse çünkü bana bazı yönleri çok benziyor ve ben bu yüzden sürekli onun düşüncelerine hak verdim.
En sevdiğim erkek karakterler:
Doğukan ve Ezel